Zangles / Zang coaching

Voor beginners en (semi)professionals.

 

Zangles is belangrijk als je veel vraagt van je stem(banden).

Dit geldt voor zingen, maar ook als je in het dagelijks leven, bijvoorbeeld met je werk of opleiding, veel je stem moet gebruiken. De technieken die je leert zorgen ervoor dat er minder druk komt te staan op veel delen in je lichaam, waardoor je geen/minder snel problemen krijgt.

Tijdens de lessen is een ontspannen sfeer erg belangrijk. Je lichaam moet zich kunnen onspannen om de technieken goed uit te voeren. In de lessen leer je wat zingen eigenlijk is en hoe je dit op een goede manier kunt doen.

Je krijgt les aan de hand van de CVT methode ( Complete Vocal Technique) van Catherine Sadoline. 

 

Als we het hebben over zanglessen, dan wordt er tijdens een sessie voornamelijk gewerkt aan technieken. Ben je hierin beginnend, dan is het vaak aan te raden om een aantal sessies in een korte periode te plannen, zodat je onder begeleiding op een goede manier blijft herhalen.  Tijdens de les gaan we aan de slag met jouw muzikale doel. Je krijgt tips en tricks waar je thuis mee aan de slag gaat om deze  technieken in je spiergeheugen te trainen. 

 

Zang coaching kan uit meerdere sessies bestaan, maar dit hoeft niet. Wellicht wil je werken aan interpretatie, je performance skills of het onthouden van songteksten. 

 

Tijdens de lessen is er een mogelijkheid om nummers op te nemen. Dit kan je helpen om zelf te leren luisteren naar je goede- en/of verbeterpunten. Deze opnames worden digitaal opgestuurd. De les zelf mag ook opgenomen worden, zodat behandelde stof thuis terug beluisterd kan worden. In dit geval moet de leerling zelf voor de opname zorgen.

 

Kosten

 

Proefles 45 minuten: € 20,- p.p

 

Privéles 40 minuten:      < 21  € 24,80

                                           >21   € 30,-

 

Duoles 40 minuten:         < 21  € 20,- p.p

                                            >21  € 24,20 p.p

 

Duoles 60 minuten:        < 21  € 24,80 p.p

                                           > 21  €  30,- p.p

Aan het einde van de maand ontvangt u een factuur van de afgenomen sessies.

Waar vinden de lessen plaats?

 

Smoddedijk 3

7054 AC Westendorp

 

of

 

J.D. Pennekampweg 3

6999 CH Hummelo

Lessen structuur

Hoe gaan we te werk tijdens de lessen.

 

Om een muzikaal doel te bereiken moet je eerst een muzikaal doel hebben. Dit noemen we een muzikale wens. Denk hierbij niet aan wat je niet kan, maar wat je graag zou willen. Bijvoorbeeld: In dit nummer zou ik graag de uithaal in het laatste refrein kunnen zingen. We kunnen dan gericht aan het werk. Als we hiermee aan het werk gaan is het wel belangrijk dat je de melodielijn en de tekst kent, zodat we ook echt met de muzikale wens aan de slag kunnen. 

Heb je tijdens de les tekst nodig, breng deze dan zelf mee. Je kan dan gelijk aantekeningen maken op de juiste plek bij de tekst. 

Het kan handig zijn om de les op te nemen, zodat je thuis terug kunt luisteren hoe we gewerkt hebben. 

Tijdens de les leer je om op een gezonde manier je muzikale doel te behalen. Dit doen we door nieuwe en goede technieken in je spiergeheugen te trainen. Het is je eigen verantwoordelijkheid om dit thuis verder te trainen. 

Als je bijvoorbeeld erg moe bent is het niet altijd verstandig om te trainen. Door vermoeidheid verzwakt de ademsteun en is er meer kans op het gebruik van verkeerde techniek. Ook dit kan dan in je spiergeheugen worden getraind, waardoor je later weer moeite moet doen om dit weer uit je spiergeheugen te krijgen. Let dus goed op hoe en wanneer je traint.

Het is dus ook niet nodig om elke week op les te komen als je met hetzelfde aan de slag gaat. Trainen kost tijd. Tijdens de les krijg je handvatten waarmee je kan trainen de volgende stap is dus je eigen verantwoordelijkheid.  

 

Aanmeldingsformulier

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.